Examentraining

Het examenjaar is altijd spannend, zeker voor de leerlingen die er niet heel sterk voor staan. Kan jouw kind wel wat extra begeleiding gebruiken? Kijk dan eens op deze pagina wat ik te bieden heb en of dat past bij jouw kind.

Ik val direct met de deur in huis: de examenperiode is niet de belangrijkste periode van het examenjaar. De belangrijkste periode zijn de maanden tussen begin september en half mei. Natuurlijk, het eindexamen is hét moment voor jouw kind om te laten zien hoe hij of zij alle kennis kan toepassen. Maar met deze kennis moet in de periode voor het examen al uren mee geoefend zijn.

Jouw kind moet al honderden vergelijkingen algebraïsch hebben opgelost. Jouw kind moet kunnen dromen hoe de functies ingevoerd moeten worden in de grafische rekenmachine. Jouw kind moet met gesloten ogen de knopjes kunnen bedienen om de coördinaten van het snijpunt te laten berekenen. Jouw kind moet formules kunnen omwerken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Jouw kind moet de hoek tussen twee lijnen kunnen berekenen zonder na te denken of dat moet met de sinus, cosinus of tangens. 

Dit kun je niet leren in april of mei. Dit leer je in de maanden daarvoor. Als je gaat trainen voor een marathon, begin je ook niet een maand van tevoren. En een zwemdiploma haal je ook niet binnen een week. Toch?

Daarom geef ik gedurende het hele examenjaar examentrainingen.

Een examentraining duurt drie uur en in deze uren wordt er één onderwerp behandeld. We focussen ons volledig op één onderwerp, zodat we kunnen deepdiven en alles kunnen oefenen wat er te oefenen valt. Een examentraining bestaat uit theorieblokken, oefenblokken en reflectiemomenten. De training wordt gegeven aan groepen van maximaal vier leerlingen. Door te kiezen voor een kleine groep, is er voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. Na afloop krijgt jouw kind extra oefenopgaven mee naar huis. Extra bonus: jouw kind krijgt na de examentraining nog een week lang de tijd om vragen te stellen over deze opgaven, omdat mijn begeleiding nooit stopt op het moment dat een kind de deur uitgaat.

In het kort:
* 3-uur durende examentraining over één onderwerp
* extra opgaven om thuis mee te oefenen
* 7 dagen lang extra begeleiding online
* groepen van maximaal vier leerlingen

De kosten voor een examentraining zijn 89 euro.

Bij aanmelding voor een examentraining ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Rooster december 2020
Alle examentrainingen duren van 13.00 tot 16.00 uur en worden gegeven op het adres Majoraanveld 20.

Zondag 6 december - HAVO A - Algebra
Zondag 13 december - HAVO B - Exponentiële groei
Zondag 20 december - VWO A - Differentiëren
Dinsdag 22 december - VWO B - Meetkunde
Woensdag 23 december - HAVO A - Statistiek
Zondag 27 december - HAVO B - Meetkunde
Dinsdag 29 december - VWO A - Basisvaardigheden
Woensdag 30 december - VWO B - Differentiëren en integreren

Per examentraining is er plek voor maximaal 4 leerlingen. Aanmelden kan door te mailen naar eveline@evelinegeeftbijles.nl. Vermeld in de mail de naam van jouw kind en aan welke examentraining hij of zij gaat deelnemen.