Bijlessen

Als je wiskunde lastig vindt, en regelmatig een onvoldoende hebt gehaald, dan is regelmatige begeleiding de enige optie. Daarom bied ik de bijlessen aan in de vorm van een pakket, waarbij je minimaal één keer per week een bijles volgt.

Voordat we de bijlessen starten, hebben we eerst een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Hierbij kijk ik hoe je er nu voorstaat bij wiskunde, welke hulp je van mij kunt gebruiken en welk pakket (‘Regelmatig’ of ‘Intensief’) daar het beste bij past. Dit kennismakingsgesprek is er ook voor bedoeld om te zien of er een klik is tussen ons. Dit laatste is heel belangrijk. Je kunt alleen van mij leren als je je bij mij op je gemak voelt, en ik kan jou alleen iets leren als ik ook het gevoel heb dat je open staat voor mijn hulp. Tijdens dit eerste gesprek leg ik ook een opgave uit, zodat je kan ervaren hoe mijn manier van bijles geven in z’n werk gaat en of dat bij jou past.

In het kennismakingsgesprek adviseer ik aan de hand van jouw vorige cijfers welk pakket geschikt is voor jou. Hierbij hoort ook de mogelijkheid om te beginnen met het pakket ‘Intensief’ om de achterstanden weg te werken, om vervolgens door te pakken met ‘Regelmatig’.

Omdat iedereen uniek is, pas ik de bijlessen aan op jouw behoeften. Ik laat het aan jou over of ik in de bijles veel theorie bespreek, of ik de opgaven zelf aan je uitleg of dat jij de opgaven uitwerkt en ik jou daarin bijstuur. Op een gegeven moment werken we naar dat laatste toe. Als je zelf de opgaven maakt, moet je éxtra hard nadenken. Bovendien hoort het bij het leerproces om fouten te maken, fouten te herkennen en fouten te verbeteren.

Het doel van de bijlessen is om jouw zelfvertrouwen (weer) terug te krijgen, om de eventuele angst voor het vak wiskunde weg te nemen, om jou te leren omgaan met fouten en om jou succeservaringen te geven. Het resultaat van de bijlessen zal zijn dat jij voldoendes gaat halen voor wiskunde. De bijlessen geven echter geen garantie voor voldoendes. Naast de bijlessen zul je ook hard moeten werken. Zo verwacht ik van jou dat je naast de bijlessen ook tijdens de wiskundelessen op school actief meedoet, dat jij jouw huiswerk maakt én nakijkt en dat je vragen stelt via WhatsApp (inbegrepen in het bijlespakket).

Meer informatie over het kennismakingsgesprek.