Over mij

Mijn naam is Eveline Heijnen. Op de basisschool vond ik rekenen "wel oké" en op de middelbare school vond ik wiskunde best makkelijk. Nooit had ik verwacht iets met wiskunde te gaan doen, want – vond ik toen – wiskunde was voor studiebollen en zo voelde ik me niet.

Toen ik in de laatste twee jaren van het VWO een wiskundedocent had die zó gepassioneerd was, zó fijn kon uitleggen en de lessen zó gezellig maakte, wist ik het meteen: later word ik wiskundedocent. Later word ik zoals hij! Ik ga ervoor zorgen dat leerlingen geen hekel hebben aan het vak, maar er juist met plezier naartoe gaan.

Na de lerarenopleiding wiskunde heb ik zeven jaar lang voor de klas gestaan. In die jaren ontdekte ik wat ik het allerliefste doe: de leerlingen helpen die net iets minder makkelijk met wiskunde konden meekomen dan hun klasgenoten. Ik hielp leerlingen in kleine groepjes in de pauze en na schooltijd, net zo lang tot ze het “aha!”-moment beleefden. Om niet alleen mijn eigen leerlingen dit gevoel te geven, ben ik in 2017, naast mijn werk in het onderwijs, mijn bijlesbedrijf begonnen. Op die manier kon ik nog veel meer leerlingen helpen. Dit liep direct al zo goed, dat ik in 2019 stopte voor de klas en me volledig ging focussen op het geven van bijlessen aan leerlingen die het tempo van de les niet kunnen bijhouden.

Het allerbelangrijkst vind ik dat leerlingen zich bij me op hun gemak voelen. Alleen in die situatie is een leerling niet bang om fouten te maken en staat een leerling ervoor open om te leren. Ik oordeel nooit over de fouten die leerlingen maken, ik ben geduldig in het uitleggen en ik stop niet met het uitleggen van een onderdeel totdat de leerling het écht begrijpt. 

Heb je het gevoel dat ik de aangewezen persoon ben om jouw kind te helpen? Neem dan contact met me op!